Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 17., szerda

Ásványok

Ma megérkezett egy adag ásvány, amit rendeltem. Hát nem vagyok maradéktalanul elégedett. Elég picikék, ahhoz képest, hogy milyen árba volt, de most találtam egy másikat, úgyhogy legközelebb tőle fogok rendelni és jóval nagyobbakat.
Van tigrisszemem, napkőm, amazonitom, opalitom, gránátom, howalitom, aventurinom és ametisztem és pár hematit buttonra is szert tettem. Gránátnak örülök legjobban, imádom azt a követ, de az amazonitnak is csodás színe van.

Gránátról:
"Kapcsolódó csillagjegyek

A gránát segíti a kosokat terveik megvalósításában, erősíti az oroszlán, a szűz, a bak és a vízöntő jegyben születettek bátorságát.

Lelki hatásai

A gránát jó a túlélési képességre, az akaratra, az önbizalomra, erősíti a bátorságunkat, energiát ad. Hatásos szív- és lelki fájdalmak, feledékenység, depresszió ellen.

Bizakodást és tartást, ad, reményt és bizalmat ajándékoz az emberekkel való kapcsolatban, támogatja a kreativitást. Ősidők óta az igaz barátság védelmezője. Elűzi a rossz „barátokat”. Örömöt és életerőt ajándékoz, segít melankólia és depresszió ellen.

Bánat, levertség, kimerültség, bátortalanság ellen nagyon hatásos. Erőt és kitartást ajándékoz. Hatékonyan erősíti a testnedveket. A gránát egy olyan kő, amely jól tud bánni a tabutémákkal, az energetikai blokkokkal, a fájdalmas élményekkel és a kellemetlenségekkel.

Fizikai hatásai

A gránát erősíti a testalkatot, a szívet, az agyat, a vérkeringést, a szaporító szerveket, hatásos hideg végtagok és reuma ellen.

Erősíti a szívizmot, megvéd a szívkoszorúér-megbetegedésektől, stabilizálja a vérkeringést, segít vérellátási zavarok ellen, ösztönzi a vörösvértestek termelődését, erősíti a test öngyógyulási erejét, pozitív hatással van a szexualitásra.

A gránát szabályozza és erősíti a teljes vérkeringést, megóv a vérszegénységtől a plazma és leukociták szaporítása által. Segít anémiánál, bronchitisnél, reumánál, tályogoknál, gyulladásoknál, bőrbetegségeknél, feledékenységnél, fokozza a szexuális erőt, megszünteti az impotenciát, erősíti a májat, a lépet és a veséket.

Hozzásegít az egyenes testtartáshoz. Gyógyítja a keléseket. Higgadtságot ad lámpaláznál és erősíti magabiztosságunkat.

Egyéb jellemzők

A gránát emberemlékezet óta azon kövekhez tartozik, amelyek hatásukkal és szépségükkel csaknem minden népnél különös jelentőséggel bírt. Annak a 29 kőnek a csoportjába tartozik, amelyeket ősidők óta az élet alapköveiként tiszteltek.

A gránát szó a latin Granatus/Granum (mag) szóból származik, egyesek a színe alapján „Carfunculus”-ként írják le, ami annyit jelent, hogy „forró kő”. A középkortól a gránátot a nemes gránátok családjába sorolták, amely erősíti viselője önbizalmát és mindenekelőtt fenntartja a barátság tüzét."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése